Acupunctuur Edwina Mariën -
Jan Baptist Verlooystraat 3 - 2020 Antwerpen (tegenover Expo)
0477/74.70.56    
 
infertiliteit en zwangerschap 
OP NATUURLIJKE WIJZE ZWANGER WORDEN 
 
Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft vruchtbaarheid te maken met de energetische toestand van Lever en Nieren.
Een goede Nier- en Lever-energie beïnvloedt de eicelrijping en de hoeveelheid en kwaliteit van de zaadcellen. 

WAT BIJ EEN INFERTILITEITSBEHANDELING
 
Als door structurele problemen het niet mogelijk is om op natuurlijke wijze zwanger te worden, kan acupunctuur een kunstmatige bevruchting (IUI, IVF of ICSI) ondersteunen.  Recente studies hebben aangetoond dat acupunctuur de kans op zwangerschap verhoogt, en kalmerend en pijnstillend werkt op het moment van de embryotransfer. 
  • Cheong, Y.C., Hung Yu Ng, E,. & Ledger, W.L. (2008) Acupuncture and assisted conception. Cochrane Database of Systematic Reviews 2008, Issue 4.      
  • Magarelli, P.C., Cridennda, D.K., & Cohen M. (2009). Changes in serum cortisol and prolactin associated with acupuncture during controlled ovarian hyperstimulation in women undergoing in vitro fertilization-embryo transfer treatment. Fertility and Sterility, 92(6):1870-9.      
  • Paulus, W.E., Zhang, M., Strehler, E., El-Danasouri I., & Sterzik, K. (2002) Influence of acupuncture on the pregnancy rate in patients who undergo assisted reproduction therapy.  Fertility & Sterility, 2002; 77:721-4. 
 
TIJDENS JE ZWANGERSCHAP
 
Ook tijdens je zwangerschap kan acupunctuur je algemene gezondheid optimaal houden, ochtendmisselijkheid en bekkeninstabiliteit verminderen en een hulp zijn bij allerlei andere kwalen. Acupunctuur is ook aangewezen om je baby in stuitligging (vanaf week 34) op een natuurlijke manier te doen draaien of om een bevalling te induceren bij een voldragen zwangerschap
 
ONDERSTEUNING NA DE BEVALLING
 
Niet alleen op lichamelijk, maar ook op psychisch, emotioneel en organisatorisch vlak vragen de eerste dagen en weken na de geboorte een immense aanpassing van de moeder (en de vader). Het is niet verwonderlijk dat klachten als extreme vermoeidheid, aanhoudend bloedverlies, problemen met de borstvoeding, samen met een (over)bezorgdheid aanleiding kunnen geven tot de gevreesde ‘baby blues’.
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint