top of page

COSMETISCHE ACUPUNCTUUR: OUDE WIJSHEID IN EEN NIEUW JASJE

cosmetische acupunctuur Antwerpen

Cosmetische acupunctuur is bekend onder verschillende termen: anti-aging acupunctuur, verjongingsacupunctuur, esthetische acupunctuur, facial rejuvenation acupuncture,…

Cosmetische acupunctuur werd al toegepast in de periode van de Sung Dynastie (het Chinese Keizerrijk in de periode van 960 tot 1220 na Christus), maar dan bijna uitsluitend bij de Keizerin, de concubines van de Keizer en de hofdames. Geprikkeld door de media-aandacht vanuit de Verenigde Staten, hebben een aantal studiegroepen deze oude, klassieke technieken terug nieuw leven ingeblazen en werden moderne wetenschappelijke inzichten toegevoegd. Het resultaat is een schoonheidsbehandeling waarvan de effectiviteit voldoende is vastgesteld en die voldoet aan de eisen en verwachtingen van onze moderne tijd.

HOE WERKT COSMETISCHE ACUPUNCTUUR

Een cosmetisch acupuncturist stimuleert de meridianen die in het gelaat of de buik/bilzone beginnen of eindigen, balanceert de volledige lichaamsenergie en behandelt de oorzakelijke factoren, die aan de basis liggen van de beginnende veroudering of verzakking.

Hiervoor worden zeer fijne naaldjes in bepaalde delen van het gelaat en op andere punten van het lichaam (buik/billen) ingebracht. Deze naalden bevorderen de vrije stroming van energie en bloed, wat een betere voeding, bevochtiging en versterking van de huid tot gevolg heeft.

EFFECTEN VAN COSMETISCHE ACUPUNCTUUR

Cosmetische acupunctuur elimineert fijne lijntjes en verzacht de diepere lijnen in het aangezicht. Het verhelpt ook donkere cirkels rond de ogen, opgezwollen oogleden, een dubbele kin, verzakking van de huid en zakkende oogleden.

Cosmetische acupunctuur lift de verzakte buik en billen en geeft de huid terug meer stevigheid.

Volgende effecten mogen verwacht worden:

  • vermindering van kraaiepootjes en rimpels
  • vermindering van ouderdomsvlekken
  • verbetering van de spierspanning en tonus van de huid ter hoogte van het gelaat en de buik- en bilzone
  • bevordering van de bloedcirculatie zodat de huid straalt
  • verhoging van de collageenproductie
  • vervaging van littekens
  • verbetering van het algemeen welzijn
  • vermindering van stress
  • geen chirurgie en narcose

Uiteraard stellen we ons, als cosmetisch acupuncturist, niet op de stoel van de dermatoloog of schoonheidsspecialist.. Wel kan een advies gegeven worden van huidproducten die tijdens de behandeling gebruikt worden. Dagelijks verzorging thuis houdt het resultaat immers langer in stand.

AANTAL BEHANDELINGEN

Een volledige kuur bestaat uit 10 behandelingen, a rato van 2x/week.

 

Het wordt aanbevolen om daarna minstens 1 keer per 2 à 3 maanden een 'onderhoudsbehandeling' te laten uitvoeren.

 

Vanaf 1/1/2022 moet er BTW aangerekend worden op een behandeling cosmetische acupunctuur. Een behandeling kost nu 85 Euro + BTW. 

bottom of page