top of page

LASERACUPUNCTUUR

Laseracupunctuur is de afgelopen jaren steeds populairder geworden omwille van het feit dat het volledig pijnloos is. Deze vorm van acupunctuur wordt vaak gebruikt bij kinderen en patiënten met angst voor naalden.  Het is een innovatieve benadering en legt de link tussen de klassieke denkwijze van de TCG en de moderne Westerse vooruitgang.


LASER staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Een laser is dus een lichtbron die in staat is om een smalle coherente bundel licht voort te brengen. De meeste lasers die gebruikt worden bij laseracupunctuur zijn Low Level Lasers die gebruik maken voor rood laserlicht (600nm), dat diep in het weefsel complexe helingsprocessen stimuleert. 

Het grote voordeel van lasertherapie is dat ze niet invasief en volkomen pijnloos is. De laserdiodes worden niet in de huid geprikt, maar op de verschillende acupunctuurpunten op de huid aangebracht met behulp van een zelfklevende huid-tape. Patiënten met naaldenfobie en kinderen verkiezen vaak deze vorm van acupunctuur.

Met de nieuwe acupunctuurlasers kunnen tot 10 laserdioden tegelijkertijd geplaatst worden, waardoor het effect methodisch overeen komt met de klassieke acupunctuur.

Laseracupunctuur wordt gebruikt om dezelfde kwalen te behandelen die de klassieke acupunctuur met naalden behandelt.


Belangrijk: indien je een behandeling met de laser wenst, gelieve dit duidelijk op voorhand bij de afspraak aan te geven!

bottom of page