top of page

STOPPEN MET ROKEN

Meer en meer rokers denken er aan om te stoppen met roken.

Maar net de combinatie van lichamelijke én geestelijke verslaving aan nicotine maakt het zo moeilijk om daadwerkelijk met roken te stoppen.

Een sterke motivatie is een onontbeerlijke factor! Plan daarom zorgvuldig je ‘stopdag’ tijdens een rustige periode in je leven, en leef bewust naar deze dag toe. En deze dag hoeft niet per sé 1 januari te zijn....

acupunctuur en stoppen met roken

ACUPUNCTUUR ONDERSTEUNT

Acupunctuur is een aanvullende therapie om zowel de lichamelijke ontwenningsverschijnselen (toegenomen eetlust en snoepaanvallen, hoofdpijn, slaapstoornissen, gevoelens van onrust) als geestelijke ontwenningsverschijnselen (drang naar nicotine, het sociale aspect) te beperken, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

Vooral de eerste dagen na het stoppen zijn deze symptomen het sterkst aanwezig. 

AANTAL BEHANDELINGEN   

De acupunctuurbehandeling worden opgestart binnen de 24 uur na de ‘stopdag’. Spreek dus goed op voorhand deze datum af met je acupuncturist. Meestal volstaan 3 à 4 behandelingen in een periode van 3 weken.

Vaak wordt de klassieke lichaamacupunctuur gecombineerd met ooracupunctuur. Ooracupunctuur, inclusief het gebruik van pijnloze verblijfsnaaldjes die enkele dagen in het oor blijven zitten, zal de 'zin in sigaretten’, de nicotinebehoefte minder maken.

ANDERE 'VERSLAVINGEN'

Ontwenningsverschijnselen, die optreden bij het stoppen met andere 'verslavingen (eetverslaving, alcoholverslaving), kunnen op eenzelfde wijze met acupunctuur verminderd worden.

bottom of page