top of page

STRESS, EMOTIES & VERMOEIDHEID


Acupunctuur is een uitermate goede behandelingsmethode voor stress en alle stressgerelateerde aandoeningen.

Af en toe een portie ‘positieve’ stress is gezond, en hoort nu eenmaal bij het leven. Maar als we echter té veel of té vaak met spanning te maken krijgen, lopen we de kans om te belanden in ‘negatieve’ stress.

Rusteloosheid, prikkelbaarheid, angst, druk op de borst, gespannen nek- en schouderspieren, doodmoe zijn, voortdurend piekeren, onrustig zijn, niet kunnen slapen, depressieve gevoelens, burn-out... Misschien herken je deze klachten wel?

WAT KAN ACUPUNCTUUR DOEN

Vanuit oosters standpunt is een lichaam, dat in balans is, een energiesysteem dat optimaal functioneert. Onder invloed van stress raakt die energiebalans verstoord en ben je niet meer in staat optimaal te functioneren.

Acupunctuur helpt je deze balans terug te vinden zodat je vanuit een meer relaxte situatie aan mogelijke oplossingen kan denken.

Omdat er vanuit een holistische visie gewerkt wordt en iedere persoon in z’n totaliteit bekeken wordt, worden zowel fysische, psychische, emotionele als psychosomatische klachten aangepakt.

AANTAL BEHANDELINGEN

Omdat klachten, ten gevolge van stress, vaal al maanden aanslepen, kunnen er een aantal behandelingen noodzakelijk zijn, met telkens een tussenpauze van één week.

ACUPUNCTUUR EN VERMOEIDHEID

In het algemeen is vermoeidheid kortdurend en herstelt het lichaam zich spontaan. Maar als de vermoeidheid blijft aanhouden, dan is het tijd om actie te ondernemen. Misschien hebben patiënten met CVS en fibromyalgie te weinig of te laat naar bepaalde waarschuwingssignalen van het lichaam geluisterd?

Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam loodzwaar aan. Er is nauwelijks energie om zich voort te bewegen of om nog iets te ondernemen.

Bij geestelijke vermoeidheid kan er sprake zijn van lusteloosheid, concentratieverlies, gebrek aan enthousiasme of een zwaar 'watten'-gevoel in het hoofd.

In de TCG wordt vermoeidheid vaak veroorzaakt door een ‘leegte’, als gevolg van extreem bloedverlies, onevenwichtige voeding of langdurige ziek-zijn.

Een acupunctuurbehandeling zal er op gericht zijn om de oorzaak van je vermoeidheid weg te nemen en de zelfgenezende kracht van je lichaam te stimuleren.

Vaak wordt, naast het aanprikken van de acupunctuurpunten, gebruik gemaakt van moxa.

Ook kan je zelf helpen je vermoeidheid te bestrijden door je levenswijze en voedingsgewoonten aan te passen.

bottom of page